Vart går din uppmärksamhet?

Vi lever i en uppkopplad vardag med ett stort informationsflöde utifrån. Ständigt påfyllda från sociala medier, poddar, tv, böcker och annat som pockar på vår uppmärksamhet. När vi har ett stort fokus på utsidan är det lätt att gränsen mellan mig själv och omvärlden börjar suddas ut. Det kan bli svårt att skilja på information som kommer inifrån mig och utifrån andra. Tillslut kanske jag till och med tappar bort vem jag egentligen är, vad jag vill och tycker är viktigt i livet.


För att skapa förståelse för mig själv och mitt eget ”jag” behövs stunder där vi är själva med våra egna tankar och känslor. För om vi ständigt har ett yttre brus som surrar runtomkring, hur ska vi då kunna lyssna på kroppens signaler och höra hjärtats röst.


Att rikta uppmärksamheten inåt och lägga fokus på mig kan ske på många olika sätt och det gäller att hitta sin egen väg. Undersöka och prova det som passar mig. Yoga, meditera, gå i skogen, fjällvandra måla/skriva eller en lugn stund i soffan?


Kanske är det när du kopplar ner du också hittar svaren på vad du faktiskt vill, drivs av och vill bidra med just nu.


- Hur gör du för att lyssna inåt?

- Vem och vad får din uppmärksamhet i helgen?


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla