Få det att hända!

När vi ska göra förändringar behöver vi fylla på med kraft och positiva tankebanor. Göra det hållbart för att orka fortsätta när vi är som tröttast. Vad vi tänker och hur vi pratar med oss själva har stor betydelse. Ord väcker olika minnen och känslor beroende på våra tidigare erfarenheter. Precis som en plats, person eller sak kan göra. Vad har du själv för kopplingar till ordet ”träning”? Om du jämför med rörelse, motion eller fysisk aktivitet, är det någon skillnad? Vet du vilka ”triggers” (ord, bilder, ljud o.s.v.) som sätter igång dig kan du medvetet använda dem för att skapa motivation till att komma igång, hålla ut och vilja gör det igen. Jag delar med mig av ett personligt exempel: Jag ska ut springa det där lite tuffare passet som jag vet kommer att kännas. Innan jag ger mig iväg påminner jag mig först om mitt varför. Att jag springer för att få energi, kraft och en stark kropp. För att det får mig att må bra och det är viktigt för mig. Jag sätter på mig mina ”snabba” shorts borstar tänderna och skruvar upp låten i lurarna som får mig att tagga till. En bit in i passet, ni vet när andningen börjar snöpa till i halsen, musklerna blir stumma och tröttheten kommer säger jag till mig själv; ”Det är inte farligt att bli trött, det är jobbigt men inte farligt”. ”Kom ihåg att det är det jobbiga som min kropp mår så himla bra av”. Väl i mål sträcker jag upp armarna i vinnarposition och berömmer mig själv. Det får mig att känna mig stark och skapar härliga minnen i kroppen som jag kan plocka fram tills nästa gång det är dags! Hur gör du? Vilka ord, ritualer och gester ger dig kraft för att få det att hända?


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla