Hur bygger jag hållbara vanor?

Nytt år och nya vanor? Är du en av dem som brukar börja om den här tiden på året? Se över dina vanor och rutiner för att äta bättre, röra dig mera, stressa mindre, planera din tid mer effektivt, prioritera relationer, träna på att säga nej. Ta ett omtag kring allt det där som gör att du känner dig stark, pigg, glad och orkar mer i vardagen.


Din hälsa är en förutsättning för att göra det du vill i livet och bättre hantera möjligheter och utmaningar som dyker upp längs vägen. Oavsett vad du har för mål med 2021 behöver du ha ett tänk kring hur du tar hand om både kroppen och knoppen, för allt hänger ihop. Hur vi tänker, äter, rör oss, vem vi umgås med och vilka sammanhang vi vistas i.


För att bygga hållbara vanor behöver vi utgå från oss själva, vad som passar mig, min kalender och mitt liv. Skapa rutiner och ett tänk som kan hålla över låååång tid. Inte bara den här veckan eller månaden, utan hela året, nästa år och nästa.


Vill du skapa hållbara vanor under 2021 kan du testa att utgå från följande frågor:


- Vem vill jag vara? Bygg identitet kring dina vanor. Jag är en person som...

- Vilka tillstånd vill jag vara i? Koppla din vana till en känsla som är viktig för dig. Jag vill känna mig...

- Vad ska min tid gå till? Vilken prioritering har dina vanor? Jag vill lägga min tid på...

- Vad blir mitt första steg? Hur gör jag och när? Den X börjar/slutar/fortsätter jag med Y...22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla