Inre och yttre balans

Vi lever idag med ett ständigt överflöd av information utifrån. Mycket går fort och vi förväntas vara nåbara och uppkopplade bland informationskanaler och sociala flöden. Många har svårt att skilja på information som kommer utifrån och information som signaleras inifrån vår kropp. Vad vill jag och vad vill andra? Med ett yttre fokus lyssnar jag mer på vad andra säger tycker och tänker. Värderar mig själv utifrån vad jag gör, presterar, har och ser ut. Med ett inre fokus lyssnar och utgår jag från mig själv, mina egna tankar och känslor. Vad som är sant och viktigt för mig. Det yttre bruset gör att vi lätt kan bli styrda av vad samhället, normer, media och andra kommunicerar till oss om vad som är viktigt. Ofta behöver vi lära oss att lyssna mer inåt. Träna på att tolka och försöka förstå den information som vi får. Kroppen pratar hela tiden med oss och säger till när vi behöver vila, äta röra på oss eller byta miljö. Ibland hör vi inte signalerna eller väljer att inte lyssna. Ibland agerar vi fel. Tar en kopp kaffe istället för en paus när vi blir trötta, fortsätter jobba fast vi är energilösa, eller tränar hårt när vi behöver återhämtning. Som med mycket annat i livet handlar det om att skapa balans. Balans mellan att lyssna på mig och lyssna på andra. Mellan inre stabilitet och yttre rörlighet. Båda sidor behövs för att bygga sig stark och hållbar. Hela vägen inifrån och ut. - Hur ser din inre/yttre balans ut? - Lyssnar du på och följer kroppens signaler? - Om du vill justera ditt fokus vad skulle du då behöva göra?

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla