Hållbarhet- vad är det?

En hållbar hushållning innebär att de flesta av våra resurser är ändliga, att vi behöver lära oss att hushålla med begränsade resurser. Personlig hållbarhet handlar många gånger om just det. Resurser, och vilka val vi gör i vardagen med de resurser vi har. Om att ha reserver för att klara livets upp-och nedgångar utan att det blir övermäktigt. Skapa det där extra utrymmet så att bägaren inte rinner över trots att vi vaknat på fel sida eller sovit för lite.


För att träna upp din personliga hållbarhet finns några kompetenser som viktiga att ha med sig:


- Göra medvetna val: utbudet och möjligheterna är enorma. Vi kan inte springa på alla bollar. Vad är viktigt för dig och vilken är en rimlig ambitionsnivå? Marathon eller dagliga promenader?


- Sätta gränser: När ställer du upp för andra och när behöver du säga nej. Hur mycket tid och energi får jobbet ta? Hur hanterar du uppkoppling och tillgänglighet?


- Återhämtning: Du säkerställer troligen att din telefon är laddad dagligen men hur laddar du ditt eget batteri? Hur får du till regelbundna pauser och den sömn du behöver?


Och nej, du är inte egoistisk som prioriterar dig själv. Hur du mår och vilka tillstånd du är i kommer påverka din omgivning, din familj, vänner och dina kollegor. Det kommer att påverka de beslut du fattar privat och på jobbet. Du väljer själv hur du vill använda dina resurser, i ditt liv.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla