Din energibalans

För att må bra och nå det vi önskar i livet behöver vi ta hand om vår energi. Veta vad som ger oss energi och vad som tar energi ifrån oss. Vilken energinivå vi har tillgång till påverkas av flera dimensioner i livet. #Fysiskt hur vi tar hand om vår kropp. #Mentalt vad vi tänker om oss själva och om andra. #Emotionellt hur vi har det i våra relationer, till oss själva och till andra, och #Spirituellt att veta vad vi vill, vad som är viktigt i livet och leva efter det.


Vill vi ha kraft, lätthet och studs i stegen behöver vi investera vår tid i aktiviteter och uppgifter som ger plus på vårt energikonto. Sånt där som vi är riktigt bra på, som går lätt, är kul och får oss att känna flow. Där vi vill vara ofta gärna och länge, kan bidra med våra styrkor och vara vårt bästa jag.


Om du vill identifiera vad som ger och vad som tar din energi kan du testa att reflektera utifrån stegen nedan:


1. Vad är dina plus (+) ? Vilka uppgifter och aktiviteter ger dig mer tillbaka än det kostar dig. (I familjen, på jobbet, med vänner, hobbys etc.)


2. Vad är dina minus (-) ? Vad kostar mer än det ger tillbaka? Sånt som du kanske egentligen inte vill göra men ”måste” eller ”borde”.


3. Hur fördelar du din tid mellan plus och minus aktiviteter (=) ? Hur länge och hur ofta gör du sånt som fyller på vs läcker energi?


4. Hur skulle du vilja att det var? Finns det något du behöver justera för att nå en bättre balans?
10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla